Miért fontos eleme a leves a főétkezésnek?

2021. augusztus 16.
1534
A leves fogyasztás pozitív hatásai

Egy tál gőzölgő leves évszázadok óta kihagyhatatlan eleme a közös családi étkezéseknek, összejöveteleknek. Ha nem tudunk, nem szeretünk levest főzni, vagy egyszerűen csak megkóstolnánk valami egészséges alternatívát, akkor a Fittfood napi menü ajánlatával akár mindennap egy új ízélményben lehet részünk!

A főétkezések kihagyhatatlan eleme a leves

A leves fogyasztása több évszázados múltra tekint vissza: gyakorlatilag minden nemzetnél szerves részét képzi az étkezési hagyományoknak. Ez alól hazánk sem kivétel, hiszen a levest egyszerűen bűn kihagyni egy ebédmenüből. A vasárnapi húslevesnek például egyenesen eszmei értéke van. Hagyományos ízvilága azonnal nosztalgikus hangulatba hoz minket, mintha csak kisgyermekként nagymamáink konyhájában fogyasztanánk el azt. Habár kultúránként igen eltérőek lehetnek az elkészítési módok - a nyitott hozzáállásnak hála - mára már számos nemzet hagyományát építhettük be a gasztronómiánkba, és egy jó pár egészséges fogással is bővült a repertoárunk. 

A leves fogyasztás pozitív élettani hatásai

Extra folyadékbevitel

Testünk igen nagy százalékát víz alkotja, így gyakorlatilag minden sejtünknek szüksége van rá az egészséges élettani folyamatokhoz. A folyadékegyensúly fenntartásához egy átlagos felnőtt embernek minimum 2 liter folyadékra van szüksége. Egy tál leves hozzájárul a napi folyadék bevitelünkhöz. Amellett, hogy hidratálja a szervezetet, a kívánt testsúly elérésében is segítségünkre válhat, hiszen telítődik a gyomrunk folyadékkal és jóval később leszünk újra éhesek. 

Megfelelő tápanyagok

Egy ízletes tál levessel remekül egészíthetjük ki az étkezéseinket, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen hozzávalókból áll össze. Érdemes olyan levest készíteni, amely egy egészséges és tudatos táplálkozás alapelveit követi. A friss zöldségekben, minőségi fehérjékben vagy éppen rostokban gazdag leves például jelentősen hozzájárulhat egy egészséges és harmonikus életmód kialakításához. 

Immunerősítés

Egy kiadós húsleves például gyógyír lehet a náthára, de a különféle hozzáadott természetes fűszerek és gyógynövények is jó hatással lehetnek a megfelelő egészségi állapotunk fenntartására. Ahhoz azonban, hogy a leves pozitív élettani hatásai hosszútávon is érvényesülni tudjanak, fontos a rendszeresség. Ebben válhat nagy segítségünkre a Fittfood menü rendelés lehetősége.

Fittfood napi menü széles leves választékkal

Első ránézésre egy leves elkészítése nem tűnik nagy ördöngösségnek, azonban az eredeti recept tökéletes másolatát elkészíteni pont olyan nehéz, mint amilyen könnyűnek tűnik. Ha nem szeretnénk órákat a receptes könyvet bújni, vagy egyszerűen nincs időnk még levest is főzni, akkor a Fittfood napi ebéd kínálatával két legyet üthetünk egy csapásra!

A Fittfood által kínált ebédmenük egy egészséges alternatívát kínálnak bárki számára, hiszen jól megválasztott és minőségi alapanyagokból kerülnek elkészítésre. A széles menükínálatunknak hála, a klasszikus menük esetében két féle ízletes levesből dobhatjuk fel az étkezések hangulatát, a fitt menük esetében pedig egy szuper egészséges levessel egészíthetjük ki a tudatos táplálkozásunkat. Adja le rendelést akár egy egész hétre előre a Fittfood menü kínálatára!


Heti menü rendelés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!