Így állítsa össze a napi menüjét!

2021. október 28.
1142
Így állítsa össze a napi menüjét!

Szerencsére ma már egyre többen ismerik fel a tudatos táplálkozás fontosságát, és a rendszeres testmozgással egybekötve, igenis szeretnék egészségesebbé és harmonikusabbá tenni életüket. Egy változatos ebéd menü összeállítása a cél? A Fittfood konyhájában mindennap valami újdonságra lelhet!

A változatos étkezés gyönyörködtet

Az ún. civilizációs betegségek hazánkban is nagyszámban megfigyelhetők. A túlsúly például a felnőtt lakosság több mint a felét sújtja. Sajnos igazolt tény, hogy a számos betegség kialakulása összefüggésbe hozható a nem megfelelő táplálkozással. A kiegyensúlyozott étkezés ma már elengedhetetlen részét képezi az életünknek, mindemellett pedig helyet kell szorítani a rendszeres testmozgásnak is. Ezáltal nemcsak csinosabb vonalakra tehetünk szert, de az egészségi állapotunk javításán keresztül az életminőségünket is magasabb szintre emelhetjük.

Ma már számos tudományos érv szól a változatos táplálkozás előnyei mellett. Nem feltétlenül van szükség azonban az egyes élelmiszercsoportok kiiktatására, hiszen ezek rugalmas kombinációjával egy kiegyensúlyozott étrend alakítható ki. Valószínűleg mindenki találkozott már az ételpiramis ábrájával, amely egy remek szemléltető eszköz arra, hogy a szervezetnek nem egyenlő mértékben van szüksége a különféle ételcsoportokra.  Az ételpiramis alját a rostokban gazdag gabonafélék teszik ki, így a napi kalóriabevitel legnagyobb részét ezekből fedezzük. Ezután következnek a zöldség- és gyümölcsfélék, majd a különféle fehérjeforrások. A zöldségeket- és gyümölcsöket érdemes nyers formában fogyasztani, a fehérjékből pedig jó minőségűre szavazni. Amíg korábban az évszakok változása komoly gondot okozott a zöldség- és gyümölcsök beszerzésére, ma már az élelmiszeripar és az import fejlődése lehetővé tette, hogy akár az év bármely napján szerepeltethessük azokat az étrendünkben. Nem meglepő módon, a piramis csúcsát az édességek és zsírok alkotják, így ezek fogyasztását érdemes a lehető legkevesebbre szorítani, illetve ha tehetjük, ne sózzuk túl ételeinket.  

Fontos tehát, hogy megfelelő arányban vigyük be a szervezetünkbe az alapvető tápanyagokat, és az étrendben szereplő fogások változatosak legyenek alapanyagukban, összetételükben, de akár az elkészítési módjukban is. Mindemellett, ne feledkezzünk meg a napi minimum háromszori étkezésről sem!

Fittfood ebéd rendelés: segítség, első kézből!

Sokan azt gondolják, hogy egy változatos étrend kialakítása nagy falatnak ígérkezik. Amíg reggelire vagy vacsorára rendszerint csak bekapunk valamit, addig egy több fogásos ebéd menü elkészítése már feladhatja a leckét. Kétségtelen, hogy a rohanó életvitel mellett nem mindig jut idő az étkezés fontosságára, ma már azonban számos út vezet el a megfelelő megoldásig. Az egyik ilyen lehet a Fittfood menü rendelés lehetősége is. Cégünknél minden nap friss, változatos és ínycsiklandozó ebédmenükkel várjuk mindazokat, akiknek nincs ideje főzni, vagy csak céljuk egy tudatosabb táplálkozás követése. A heti rendelés esetén, rendszerint 2 vagy 3 féle fogásból választhatjuk ki az ízlésünknek legmegfelelőbbet. A házhozszállítással járó időmegtakarítás pedig csak tovább növelheti kényelmünket. Adja le a rendelését most!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!